HİZMETLER / Vize İşlemleri

ANASAYFA>HİZMETLER>

VİZE İŞLEMLERİ

Dünya sizin etrafınızda dönsün.

VİZE İŞLEMLERİ

Continental Turizm farkıyla, dünyanın neresi olursa olsun vizenizi cepte bilin. Başta Avrupa Birliği'ne üye olan devletlere Schengen vizesi olmak üzere, tüm yurtdışı seyahatlerinizde vizenizi zahmetsizce ve sıra beklemeden almanıza yardımcı oluyoruz.

Başvuru yapmak ve vizeniz için gerekli evraklar hakkında bilgi edinmek için bizi 0216 348 73 30 "Danışmanlık Hattımız"dan arayabilirsiniz.

Not: Konsolosluklar tarafından yapılabilecek değişiklikler sebebiyle, vize başvurularında gerekli olacak evrak ve izlenecek prosedürlerin en güncel halini öğrenmek için lütfen "Profesyonel Vize Danışmanımız" ile iletişime geçin.

ÖN BİLGİ

  • İstanbul Almanya Başkonsolosluğu vize başvuruları IDATA başvuru merkezine yapılmaktadır.
  • Pasaportun ilk alınış tarihi 10 yıldan eski olan pasaportlara işlem yapılmamaktadır.
  • Konsolosluk vize işlemleri için gümrük ve döviz sayfalarına vize uygulaması yapmamakta ve pasaportlarda karşılıklı iki boş sayfa istemektedir.
  • Vize başvuruları esnasında eski pasaportları da ibraz etmek faydalıdır.
  • Vize işlemleri için pasaportlarda seyahat bitiminden sonra en az 6 ay geçerlilik süresi ve 2 adet karşılıklı boş sayfa bulunması gerekmektedir.

ALMANYA VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

  • Davetiye. (Davetiye Almanya'daki görüşmeye gidilecek firmanın antetli kağıdına, kaşeli imzalı olması gerekmekte-fuar davetiyesi-fuar kartı)
  • Şirket antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.
  • Şirket vergi levhası.
  • Şirket faaliyet belgesi orjinali. (Son 3 aya ait olması gerekmektedir)
  • Ticaret sicil gazetesi.
  • Şirket imza sürküleri.
  • Yeni çekilmiş 2 adet biometrik resim.
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesi.
  • T.C. Kimlik numarası yazılı nüfus cüzdan fotokopisi.
  • Konfirmeli otel-uçak rezervasyonu.
  • Pasaportunu yeni çıkarmış olan, ilk defa Schengen alacak yolcuların emniyetten alacakları protokol yazısı ve son okul diploma fotokopisini ibraz etmesi gerekmektedir.
  • Eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış başvuru formu, ek form ve imzalanmış vekaletname.
  • Çalışanlar için ssk işe giriş belgesi.
  • Çalışanlar için ssk hizmet dökümü. (Hizmet dökümünü e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
  • Çalışanlar için son 3 ay maaş bordrosu.
  • Ticari vize başvurularında firmanın, turistik vize başvurularında pasaport sahibi adına banka cüzdanı ve ya bankadan geriye dönük 3 ay hesap dökümü imzalı kaşeli ve imza atan kişinin imza sürkülerinin kopyası.
  • Turistik vize başvurularında nüfus müdürlüğünden alınmış vukuatlı nufus kaydı aslı.

ÖN BİLGİ

  • Başvurular için konsolosluktan randevu alınması gerekmektedir.
  • Pasaportun ilk alınış tarihi 10 yıldan eski olan pasaportlara işlem yapılmamaktadır.
  • Konsolosluk vize işlemleri için gümrük ve döviz sayfalarına vize uygulaması yapmamakta ve pasaportlarda karşılıklı iki boş sayfa istemektedir.
  • Vize başvuruları esnasında eski pasaportları da ibraz etmek faydalıdır.
  • Vize işlemleri için pasaportlarda seyahat bitiminden sonra en az 6 ay geçerlilik süresi ve 2 adet karşılıklı boş sayfa bulunması gerekmektedir.

BELÇİKA VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

  • Şirket antetli kağıda konsolosluğa hitaben İngilizce dilekçe.
  • Şirket vergi levhası.
  • Şirket faaliyet belgesi. (Son 3 aya ait olması gerekmektedir)
  • Ticaret sicil gazetesi.
  • Şirket imza sürküleri.
  • Yeni çekilmiş 2 adet vesikalık resim.
  • T.C. Kimlik numarası yazılı nüfus cüzdan fotokopisi.
  • Otel-uçak rezervasyonu.
  • İş için seyahat edilecek ise davet mektubu orjinali, yada fuar davetiyesi-fuar giriş kartı.
  • Çalışanlar için ssk işe giriş belgesi.
  • Çalışanlar için son 3 ay maaş bordrosu.
  • Çalışanlar için ssk hizmet dökümü. (Hizmet dökümünü e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
  • Banka hesap cüzdanı orjinali ve fotokopisi. (Yeni tarihli,içerisinde bakiye bulunan 3 aylık)
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesi.
  • Varsa araç ruhsatı fotokopisi ve ev tapusu fotokopisi.
  • Eşi ve çocuğu ile seyahat edecek yolcuların şirket antetli kağıdına yazılan dilekçede isimlerinin geçmesi gerekmektedir.
  • Evli olan yolcuların evlilik cüzdanı fotokopisi yada nüfus müdürlüğünden alınmış vukuatlı nüfus kayıt örneği.
  • Öğrenci olan çocuklar için öğrenci belgesi.
  • Emekli olanlar için, emekli cüzdan fotokopisi.
  • Emekli olanlar için, emekli maaşlarının yattığı banka hesabının cüzdan fotokopisi, kart fotokopisi.
  • Anne ve babadan ayrı yada herhangi biri ile birlikte seyahat edecek 18 yaşından ufak çocuklar için anne ve babadan noterden muvafakatname.
  • Doldurulmuş vize formunun 37 ve son bölümüne imza atılması gerekmektedir.

NOT: İlk defa Schengen vizesi alacak yolcuların son 6 aylık maaş bordrosu, son okul diploması, ve banka cüzdanlarını geriye dönük 6 aylık olarak ve orijinal olarak hazırlamaları vize işlemleri için faydalı olacaktır.

ÖN BİLGİ

  • İstanbul Çin Halk Cumhuriyeti Başkonsolosluğu şirketlerden ve şahıslar tarafından yapılan vize başvuruları kabul etmemektedir.
  • Başvurular konsolosluğun belirlemiş olduğu acentalar tarafından yapılmaktadır.
  • İstanbul Çin Halk Cumhuriyeti Başkonsolosluğu eski tip pasaportları kabul etmeyip yeni tip çipli pasaportlara işlem yapmaktadır.
  • Konsolosluk vizeleri turistik olarak 3 aylık tek girişli, ticari olarak 3 aylık 2 girişli olarak vermektedir.
  • Konsolosluk hafta içi pazartesi, çarşamba ve cuma günleri çalışmaktadır.

ÇİN VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

ÇİN TİCARİ VİZE İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR
  • Antetli Kağıda yazılmış konsolosluğa hitaben dilekçe.
  • Orijinal davet mektubu.
  • Şirket faaliyet belgesi orjinali.
  • Şirket vergi levhası fotokopisi.
  • Nufus cüzdan fotokopisi.
  • Doldurulmuş vize başvuru formu.
  • 2 adet yeni çekilmiş arka fon beyaz vesikalık resim.

ÇİN TURİSTİK VİZE İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR
  • Konsolosluğa hitaben yazılmış vize talep dilekçesi.
  • 2 adet yeni çekilmiş arka fon beyaz vesikalık resim.
  • Savcılıktan alınmış orijinal sabıka kağıdı.
  • İkametgah senedi yada yerleşim belgesi.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi.
  • Banka cüzdan fotokopisi. (En az 5000 $ ve muadili olması gerekmekte)
  • Doldurulmuş vize başvuru formu.

NOT: Türkiyede ikamet eden yabancı uyruklu vatandaşlardan oturum teskeresi orjinali istemektedir. Konsolosluk gerekli gördüğü bazı ülke vatandaşlarından kendi ülke konsolosluğundan vatandaşlık yazısı isteyebilir.

ÖN BİLGİ

  • Konsolosluk sadece ticari görüşmeler yapmak için bu ülkeye gidecek olan yolculara vize vermektedir.
  • Konsolosluktan yapılan başvurular şahsen yapılmaktadır.
  • Birleşik Arap Emirlikleri'nde görüşmeye gidilecek şirkete pasaport fotokopilerinizin mail ya da fax yoluyla gönderilmesi durumunda karşıdaki şirket sizin adınıza yetkili makamlara başvurarak vizenizi alabilir.
  • Birleşik Arap Emirlikleri'nin havayolu olan Emirates Havayolları kendilerinden bilet alınarak uçulması durumunda, gerekli olan vize işlemlerinizi kendisi halletmektedir.

DUBAİ VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

  • Otel-uçak rezervasyonları.
  • Eski tip pasaportların 1-2-3-4-5-6-7 ve son sayfasının, yeni tip pasaportlar için resimli sayfanın renkli scan edilmiş maili.
  • 2 adet arka fon beyaz fotoğraf.
  • Doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu.

ÖN BİLGİ

  • Fransa Konsolosluğu parmak izi uygulamasına geçtiğinden tüm başvuru sahipleri, konsolosluğun başvuru merkezi olan VFS GLOBAL başvuru merkezine şahsen gelmesi gerekmektedir.
  • Vize işlemleri randevu alınarak yapılmaktadır.
  • Pasaportun ilk alınış tarihi 10 yıldan eski olan pasaportlara işlem yapılmamaktadır.
  • Konsolosluk vize işlemleri için gümrük ve döviz sayfalarına vize uygulaması yapmamakta ve pasaportlarda karşılıklı iki boş sayfa istemektedir.
  • Vize başvuruları esnasında eski pasaportları da ibraz etmek faydalıdır.
  • Vize işlemleri için pasaportlarda seyahat bitiminden sonra en az 6 ay geçerlilik süresi ve 2 adet karşılıklı boş sayfa bulunması gerekmektedir.

FRANSA VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

  • Şirket antetli kağıda konsolosluğa hitaben İngilizce dilekçe.
  • Şirket vergi levhası.
  • Şirket faaliyet belgesi. (Son 3 aya ait olması gerekmektedir)
  • Ticaret sicil gazetesi.
  • Şirket imza sürküleri.
  • Yeni çekilmiş 2 adet vesikalık resim.
  • T.C. Kimlik numarası yazılı nüfus cüzdan fotokopisi.
  • Otel-uçak rezervasyonu.
  • İş için seyahat edilecek ise davet mektubu, yada fuar davetiyesi-fuar giriş kartı.
  • Çalışanlar için ssk işe giriş belgesi.
  • Çalışanlar için son 3 ay maaş bordrosu.
  • Banka hesap cüzdanı fotokopisi (yeni tarihli, içerisinde bakiye bulunan) yada banka hesap ekstresi.
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesi.
  • Varsa araç ruhsatı fotokopisi ve ev tapusu fotokopisi.
  • Eşi ve çocuğu ile seyahat edecek yolcuların şirket antetli kağıdına yazılan dilekçede isimlerinin geçmesi gerekmektedir.
  • Evli olan yolcuların evlilik cüzdanı fotokopisi yada nüfus müdürlüğünden alınmış vukuatlı nüfus kayıt örneği.
  • Öğrenci olan çocuklar için öğrenci belgesi.
  • Emekli olanlar için, emekli cüzdan fotokopisi.
  • Emekli olanlar için, emekli maaşlarının yattığı banka hesabının cüzdan fotokopisi, kart fotokopisi.
  • 18 yaşından ufak çocuklar için anne ve babadan noterden muvafakatname.
  • Doldurulmuş vize formunun 37 ve son bölümüne imza atılması gerekmektedir.

NOT: İlk defa Schengen vizesi alacak yolcuların son 6 aylık maaş bordrosu, son okul diploması, kartvizit ve banka cüzdanlarını geriye dönük 6 aylık olarak hazırlamaları vize işlemleri için faydalı olacaktır.

ÖN BİLGİ

  • Daha önce Schengen vizesi bulunmayan yolcular için konsolosluğa başvuru yapabilmekteyiz. Bu durumdaki yolculkarımız konsolosluktan randevu talebi geldiğinde görüşmeye şahsen gelmeleri gerekmektedir.
  • Pasaportun ilk alınış tarihi 10 yıldan eski olan pasaportlara işlem yapılmamaktadır.
  • Konsolosluk vize işlemleri için gümrük ve döviz sayfalarına vize uygulaması yapmamakta ve pasaportlarda karşılıklı iki boş sayfa istemektedir.
  • Vize başvuruları esnasında eski pasaportları da ibraz etmek faydalıdır.
  • Vize işlemleri için pasaportlarda seyahat bitiminden sonra en az 6 ay geçerlilik süresi ve 2 adet karşılıklı boş sayfa bulunması gerekmektedir.

HOLLANDA VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

  • Şirket antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.
  • Şirket vergi levhası.
  • Şirket faaliyet belgesi. (Son 3 aya ait olması gerekmektedir)
  • Ticaret sicil gazetesi.
  • Şirket imza sürküleri.
  • Yeni çekilmiş 2 adet biometrik resim.
  • T.C. Kimlik numarası yazılı nüfus cüzdan fotokopisi.
  • Otel-uçak rezervasyonu.
  • İş için seyahat edilecek ise davet mektubu, yada fuar davetiyesi-fuar giriş kartı.
  • Çalışanlar için ssk işe giriş belgesi, ssk hizmet dökümü. (Hizmet dökümünü e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
  • Çalışanlar için son 3 ay maaş bordrosu.
  • Banka hesap cüzdanı fotokopisi. (Yeni tarihli, içerisinde bakiye bulunan)
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesi.
  • Varsa araç ruhsatı fotokopisi ve ev tapusu fotokopisi.
  • Eşi ve çocuğu ile seyahat edecek yolcuların şirket antetli kağıdına yazılan dilekçede isimlerinin geçmesi gerekmektedir.
  • Evli olan yolcuların evlilik cüzdanı fotokopisi yada nüfus müdürlüğünden alınmış vukuatlı nüfus kayıt örneği.
  • Öğrenci olan çocuklar için öğrenci belgesi.
  • Emekli olanlar için, emekli cüzdan fotokopisi.
  • Emekli olanlar için, emekli maaşlarının yattığı banka hesabının cüzdan fotokopisi, kart fotokopisi.
  • Anne ve babadan ayrı yada herhangi biri ile birlikte seyahat edecek 18 yaşından ufak çocuklar için anne ve babadan noterden muvafakatname.
  • Doldurulmuş vize formunun 37 ve son bölümüne imza atılması gerekmektedir.

NOT: İlk defa Schengen vizesi alacak yolcuların son 6 aylık maaş bordrosu, son okul diploması, kartvizit ve banka cüzdanlarını geriye dönük 6 aylık olarak hazırlamaları vize işlemleri için faydalı olacaktır.

ÖN BİLGİ

  • Randevu işlemleri başvuru merkezinde singl person ve business clas servis olarak iki şekilde kabul edilmektedir. Business clas servis için başvuru merkezine extra 120 TL ücret ödenmektedir.
  • İngiltere vizesi başvuruları İstanbul, Ankara, Bursa, Gaziantep, İzmir olarak 5 ilde yapılabilmektedir.
  • İngiltere vize başvuruları sonucunda vize çıkış zamanları fast ve non fast olarak iki şekildedir.
  • Son 3 yıl içerisinde Amerika, Canada, İngiltere, Avustralya ve İrlanda vizeleri almış ve bu ülkelere seyahat ettiğini beyan eden başvuru sahiplerinin başvurusu fast track olarak değerlendirilip 3-4 iş gününde,bunun haricinde kalan başvuru sahiplerinin işlemleri non fast olarak 7-8 iş gününde sonuçlanmaktadır.

İNGİLTERE VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

  • Şirket antetli kağıda konsolosluğa hitaben İngilizce dilekçe.
  • Şirket vergi levhası.
  • Şirket faaliyet belgesi. (Son 3 aya ait olması gerekmektedir) (İngilizce)
  • Ticaret sicil gazetesi. (İngilizce)
  • Şirket imza sürküleri.
  • Yeni çekilmiş 2 adet vesikalık resim.
  • T.C. Kimlik numarası yazılı nüfus cüzdan fotokopisi.
  • Otel-uçak rezervasyonu.
  • İş için seyahat edilecek ise davet mektubu yada fuar davetiyesi-fuar giriş kartı.
  • Çalışanlar için ssk işe giriş belgesi.
  • Çalışanlar için son 3 ay maaş bordrosu.
  • Banka hesap cüzdanı fotokopisi. (Yeni tarihli, içerisinde bakiye bulunan)
  • Varsa araç ruhsatı fotokopisi ve ev tapusu fotokopisi.
  • Eşi ve çocuğu ile seyahat edecek yolcuların şirket antetli kağıdına yazılan dilekçede isimlerinin geçmesi gerekmektedir.
  • Evli olan yolcuların evlilik cüzdanı fotokopisi yada nüfus müdürlüğünden alınmış vukuatlı nüfus kayıt örneği.
  • Öğrenci olan çocuklar için öğrenci belgesi. (İngilizce)
  • Emekli olanlar için, emekli cüzdan fotokopisi.
  • Emekli olanlar için, emekli maaşlarının yattığı banka hesabının cüzdan fotokopisi, kart fotokopisi.
  • Anne ve babadan ayrı yada herhangi biri ile birlikte seyahat edecek 18 yaşından ufak çocuklar için anne ve babadan noterden muvafakatname orjinali. (İngilizce)

ÖĞRENCİ VİZESİ İÇİN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
Birleşik krallıkta bir eğitim kursuna katılmak için öğrenci vizesi almak isteyen müracaatçılar eğitim görmeyi planladıkları kurumun Department for ducation and skills register of education and traning providers'a kayıtlı olduğundan emin olmalıdırlar. Kayıtlı olamayan bir kurumda öğrenim görmek isteyen başvuru sahibinin başvurusu reddedilir.

  • Pasaportunuz en az 1 yıllık olması gerekmektedir.
  • 2 adet yeni çekilmiş arka fon beyaz fotoğraf.
  • İngilizce durumunuzu gösterir belge.
  • Ailenizin geçim kaynakları ile ilgili belgeler.
  • Ailenizden tüm masraflarınızın karşılanacağını belirtir dilekçe.
  • Okul ücretinin ödendiğine dair makbuzlar, dekontlar.
  • Öğrenim göreceğiniz eğitim kurumundan kabul mektubu. Bu mektupta eğitimin başlangıç ve bitiş tarihleri-haftada kaç saat eğitim alacağınız-konaklama detaylarınız ve okul ücretinin ödendiğine dair bilgiler içermesi gerekmektedir.
  • 18 yaşından küçük başvuru sahipleri için anne ve babadan noter tastikli İngilizce ye çevrilmiş muvafakatname.

ÖN BİLGİ

  • Vize başvuruları Vfs global firmasına yapılmaktadır.
  • Daha önce Schengen vizesi bulunmayan yolcular için konsolosluğa başvuru yapabilmekteyiz. Bu durumdaki yolcuların evrakları maximum seviyede orjinal olması gerekmektedir.
  • Pasaportun ilk alınış tarihi 10 yıldan eski olan pasaportlara işlem yapılmamaktadır.
  • Konsolosluk vize işlemleri için gümrük ve döviz sayfalarına vize uygulaması yapmamakta ve pasaportlarda karşılıklı iki boş sayfa istemektedir.
  • Vize başvuruları esnasında eski pasaportları da ibraz etmek faydalıdır.
  • Vize işlemleri için pasaportlarda seyahat bitiminden sonra en az 6 ay geçerlilik süresi ve 2 adet karşılıklı boş sayfa bulunması gerekmektedir.

İSPANYA VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

  • Şirket antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.
  • Şirket vergi levhası.
  • Şirket faaliyet belgesi. (Son 3 aya ait olması gerekmektedir)
  • Ticaret sicil gazetesi.
  • Şirket imza sürküleri.
  • Yeni çekilmiş 2 adet vesikalık resim.
  • T.C. Kimlik numarası yazılı nüfus cüzdan fotokopisi.
  • Otel-uçak rezervasyonu.
  • İş için seyahat edilecek ise davet mektubu, yada fuar davetiyesi-fuar giriş kartı.
  • Çalışanlar için ssk işe giriş belgesi.
  • Çalışanlar için son 3 ay maaş bordrosu.
  • Çalışanlar için ssk hizmet dökümü. (Hizmet dökümünü e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
  • Banka hesap cüzdanı fotokopisi. (Yeni tarihli, içerisinde bakiye bulunan)
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesi.
  • Varsa araç ruhsatı fotokopisi ve ev tapusu fotokopisi.
  • Eşi ve çocuğu ile seyahat edecek yolcuların şirket antetli kağıdına yazılan dilekçede isimlerinin geçmesi gerekmektedir.
  • Evli olan yolcuların evlilik cüzdanı fotokopisi yada nüfus müdürlüğünden alınmış vukuatlı nüfus kayıt örneği.
  • Öğrenci olan çocuklar için öğrenci belgesi.
  • Emekli olanlar için, emekli cüzdan fotokopisi.
  • Emekli olanlar için, emekli maaşlarının yattığı banka hesabının cüzdan fotokopisi, kart fotokopisi.
  • Anne ve babadan ayrı yada herhangi biri ile birlikte seyahat edecek 18 yaşından ufak çocuklar için anne ve babadan noterden muvafakatname.
  • Doldurulmuş vize formunun 37 ve son bölümüne imza atılması gerekmektedir.

NOT: İlk defa Schengen vizesi alacak yolcuların son 6 aylık maaş bordrosu, son okul diploması, kartvizit ve banka cüzdanlarını geriye dönük 6 aylık olarak hazırlamaları ve bu evraklarının orijinal olması vize işlemleri için faydalı olacaktır.

ÖN BİLGİ

  • Daha önce Schengen vizesi bulunmayan yolcular için konsolosluğa başvuru yapabilmekteyiz. Bu durumdaki yolcularımız pasaportlarını konsolosluktan geri almak için şahsen gelmeleri gerekmektedir.
  • Pasaportun ilk alınış tarihi 10 yıldan eski olan pasaportlara işlem yapılmamaktadır.
  • Konsolosluk vize işlemleri için gümrük ve döviz sayfalarına vize uygulaması yapmamakta ve pasaportlarda karşılıklı iki boş sayfa istemektedir.
  • Vize başvuruları esnasında eski pasaportları da ibraz etmek faydalıdır.
  • Vize işlemleri için pasaportlarda seyahat bitiminden sonra en az 6 ay geçerlilik süresi ve 2 adet karşılıklı boş sayfa bulunması gerekmektedir.

İTALYA VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

  • Şirket antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.
  • Şirket vergi levhası.
  • Şirket faaliyet belgesi. (Son 3 aya ait olması gerekmektedir) (İlk defa vize alacaklar için orjinali gerekmekte)
  • Ticaret sicil gazetesi.
  • Şirket imza sürküleri.
  • Yeni çekilmiş 2 adet biometrik resim.
  • T.C. Kimlik numarası yazılı nüfus cüzdan fotokopisi.
  • Otel-uçak rezervasyonu.
  • İş için seyahat edilecek ise davet mektubu, yada fuar davetiyesi-fuar giriş kartı. Davetiyeye imza atan İtalya'daki yetkilinin imzası görünecek şekilde kimlik fotokopisi.
  • Çalışanlar için ssk işe giriş belgesi.
  • Çalışanlar için son 3 ay maaş bordrosu.
  • Çalışanlar için ssk hizmet dökümü. (Hizmet dökümünü e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
  • Banka hesap cüzdanı fotokopisi. (Yeni tarihli, içerisinde bakiye bulunan) (Bankadan yada isim gözükecek şekilde internetten alınan hesap dökümleri bankadan kaşeli imzalı, imza atan banka yetkilisinin imza beyannameleri ile birlikte olması gerekmekte)
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesi.
  • Varsa araç ruhsatı fotokopisi ve ev tapusu fotokopisi.
  • Eşi ve çocuğu ile seyahat edecek yolcuların şirket antetli kağıdına yazılan dilekçede isimlerinin geçmesi gerekmektedir.
  • Evli olan yolcuların evlilik cüzdanı fotokopisi yada nüfus müdürlüğünden alınmış vukuatlı nüfus kayıt örneği.
  • Öğrenci olan çocuklar için öğrenci belgesi.
  • Emekli olanlar için, emekli cüzdan fotokopisi.
  • Emekli olanlar için, emekli maaşlarının yattığı banka hesabının cüzdan fotokopisi, kart fotokopisi.
  • 18 yaşından ufak çocuklar için anne ve babadan noterden muvafakatname.
  • Doldurulmuş vize formunun 37 ve son bölümüne imza atılması gerekmektedir.

NOT: İlk defa Schengen vizesi alacak yolcuların son 6 aylık maaş bordrosu,son okul diploması, kartvizit ve banka cüzdanlarını geriye dönük 6 aylık olarak hazırlamaları vize işlemleri için faydalı olacaktır.